Har blivit med Snapchat

IMG_0401-0.PNG

Snapchat är inte helt nytt i branschen men kanske helt okänt för en del. Snapchat är ett socialt nätverk som legat och bubblat ett tag utan att riktigt slå igenom brett. Det har liksom legat och skvalpat i att-testa-listan ett tag, och det är ju så med nya aktörer inom SoMe att det är inte helt enkelt att bara testa. Det krävs ju att andra hakar på så att man har några att testa med.

När några bekanta över på Twitter började testa var det ju läge att haka på. Nu har det gått några dagar och hur går då tankarna kring Snapchat?

Först själva funktionerna. Man lägger till följare precis som man brukar. Annars blir det ju inte mycket nätverk över det 😉 Grunden är att man postar små statusmeddelande som kan innehålla bilder eller videor med lite text på. Inget fancy alls. Man postar antingen direkt till en eller flera följare eller till sin publika Story. Inte så mycket mer än. Snapchat finns bara som app till IOS och Android. (Windows phone?)

Nu kommer vi till det unika med Snapchat.

– Posterna direkt till andra följare är endast synliga i ett förvalt antal sekunder, sedan försvinner de. Följarna kan bara titta så länge de håller fingret på skärmen och då tickar sekunderna. Sedan raderas ens post.

– Poster till Storyn är lite speciella då de läggs hela tiden till, storyn blir alltså längre och längre. Men ändå inte. Varje tillagd post i storyn raders automatiskt löpande efter 24 timmar. Följarna får upp senast tillagda del i storyn överst.

– Man kan endats posta egna bilder eller filmsnuttar man tagit med kameran i appen. Inget annat.

Jag kan säga att jag gillar Snapchat Story starkt. Det blir en berättelse och håller man posterna korta bygger man upp ett bra tempo. Det blir lite Snap över det… Meh 😉 men det gäller att man har en idé med sitt berättande.

På det hela taget gillar jag Snapchat. Att kunna skicka DM till folk är väl inte så unikt men Story gillar jag mycket. Det är skönt enkla berättelser från andra. Till skillnad från tex Facebook finns inga likes eller dela. Man berättar bara rakt ut i flödet.

Dessutom är det befriende fritt från allt brus som folk fyller flödena på Facebook, inga fula klicka-dela-gillatävlingar, inga tramsig videoklipp som valsar runt. Inget återpostande. Folk kan bara posta sina egna tagna bilder/filmer. Har du inget inget att berätta blir ditt flöde nada nix zipp niente… Så ta ditt ansvar och dela ditt bästa.

Ola

Multinjutare med försmak för träning, friluftsliv, mat och bilder.

1 Response

  1. Fredrik Mörk skriver:

    Det fanns en WindowsPhone-klient förut, 6snap, men den togs bort ur marketplace i december efter påtryckningar från Snapchat (som tydligen har gått på samtliga tredjepartsappar på alla plattformar efter säkerhetsproblem i en del av dem). Så, ingen snapchat för WP-användare just nu.

Lämna en kommentar...