Liten vinterpaddeltur

Efter hysteriskt mycket stillasittande så här i juletider så kände jag mig sugen på att sticka ut och paddla lite. De senaste veckorna har det varit katastrofalt blåsigt. Så äntligen mojnade vinden och som om inte det var nog så tittade solen fram idag.

Jag begav mig iväg till nytt ställe för sjösättning, ute vid Barsebäcks camping. Många var det som flanerade och finpromenerade och gjorde stora ögon när jag kom med kajak och paddel. Antagligen såg det väldigt äventyrligt ut. Som solsken och platt vatten var det allt annat än äventyrligt. Det var helt enkelt bara skönt och fridfullt att komma ut en sväng på havet. Jag paddlade söderut mot Barsebäcks hamn längs med stranden. Höjdpunkten var att jag fick sällskap av säl två gånger. Liggandes på en sten kan det vara nog så händelsefattigt att vara säl, så inte konstigt att dom är nyfikna.

Det tar inte lång tid under vinterpaddling förrän man blir kan om kroppsdelarna, och idag var det fötterna som klagade lite efter någon timme. Solen var dessutom på väg ner och hade redan gått i moln så jag styrde hemåt ganska raskt. Det märks att Öresund är ett av världens mest trafikerade farvatten, det var livlig trafik på VHF Kanal 71 till VTS Malmö av all fartyg som skall anmäla sin passat genom sundet.

P1000293

Nyfiken säl som cirklade runt mig en stund. Avstånd cirka 10 meter. Vattentäta kameran har inte mycket zoom.

 

Ola

Multinjutare med försmak för träning, friluftsliv, mat och bilder.

Lämna en kommentar...