En fantastisk paddeltur

bildDet började verkligen bli dags för en tur. Jag har inte paddlat på länge, jag erkänner, jag är en dålig människa 😉 Det är ju så mycket skoj som skall hinnas med och världen är full av roligheter. Den senaste tiden har ju vädret varit ganska oskönt för paddling med regn, blåst och kyla. Nu visade det sig att vädermakarna började komma på bättre tankar så jag packade mina IKEA-kassar klara för avfärd. Eftersom det var jobbehelg för min fru ställde jag in mig på ensampaddling men med option för finsällskap av Christian och Helene som också hade paddelplaner.

Eftersom helgen som sagt var jobbehelg för frun så erbjöd hon mig att låna och testa hennes nya kajak, Skim Beaufort, omskriven här. Jag har paddlat min Skim Braveheart ett tag nu så det skulle bli riktigt intressant att testa storasystern. Efter en helg sammanfattar jag det i listform (jmf med Bravehearten):

  • Större packvolym
  • Lite mindre initialstabil
  • Något trängre sittbrunn på bredden
  • Snabbare. Mätte med GPS och min normala paddelrytm, jag brukar ligga runt 4-5 km/h och med Beaufort närmare 7 km/h.
  • Lite ”segare” att svänga runt sin egen axel än Braveheart’en.
  • Beaufort: Distanspaddlare, ligger riktigt skönt i vattnet när man paddlar motvågs
  • Braveheart: Snirklare, surfare

Eftersom jag är en snabbare paddlare än frun, men hon då har en snabbare kajak har vi plötsligt hamnat bredvid varandra och håller numera jämn fart och kan paddla runt och snacka skit. Trevligt.

Jag hade stora planer för helgen vad gäller att fotografera och ta lite fina bilder. Finkameran packades ner med stora objektiver, jag skulle verkligen vältra mig i en massa fina bilder tänkte jag… Jo tjena. Tog inte en bild, inte en endaste bild med finkameran. Detta helt enkelt för att det var för bra väder. Klarblå himmel, starkt solljus är inget alls roligt att fotografera i. Det händer liksom inget, skuggorna för hårda, ljuset för platt. Det lyfter liksom inte, det händer inget. Inte ens en fin solnedgång. Istället blev det en ganska trevlig karta med lite mobila bilder längs med rutten.

Klicka här för att visa kartan!

Och ja, sällskapet dök upp på lördagkvällen. Mycket trevligt.

Ola

Multinjutare med försmak för träning, friluftsliv, mat och bilder.

Lämna en kommentar...