Sovit på Rävholmen.

Det var minsann inte i går… Sent skall syndaren vakna men nu vankas det nytt inlägg här på bloggen. Det har varit några sega veckor med massor av elakt vinterväder. Som tur var blev det paddeltur i helgen som var och inte vilken paddling som helst. Propagandapaddling närmare bestämt!

Jag och Christian (GottUte&Inne) hade sedan ett bra tag bestämt att sticka ut under påsken och paddla. Ända in i det sista var det smått ovisst innan vi bestämde oss för västkusten. Vi inväntade islossningen i Blekinge och Misterhult men det var idel vinter där. Vi styrde bilen mot Fiskebäcks hamn för isättning och paddling i Göteborgs södra skärgård. Vädret var soligt, kallt och i början blåsigt, Efter hand avtog vinden och framåt lördagkväll blev det helt stilla och stjärnklart.

Under söndagen paddlade vi runt och snirklade bland öar, skär och överdoser av finfint. Solen sken, vinden var lagom och framåt lunch hamnade på Valö. Denna ö slog oss med häpnad och beundran. Vilken pärla! Valö är klubbstuga, och vilken klubbstuga, för Göteborgs kanotförening. Inte utan att vi allt var lite avundsjuka. Tillbakapaddlingen från Valö var i motvind. Elak motvind enligt mig. I slutet fick jag visa tänderna och erkänna att jag nog hellre cyklar upp för bergen i Dolomiterna än paddlar i elak motvind. Kvällen verkade först bli blåsig men lagom till kvällselden mojnade det och vi satt under stjärnklar himmel och språkade en stund. Sedan lockade sovsäcken. Fast denna sovsäck alltså, jag har friluftsat i snart 30 år men aldrig att jag lärt mig sova gott i dessa säckar. Oavsett hur stor förmögenhet jag investerar i den… Det går inte för mig att sova i sovsäck. Jag rör mig för mycket.

Vi vaknade lagom tidigt på måndagen, vädret var fortfarande fint och havet låg platt. Vi packade ihop oss ganska raskt och begav oss via en fin omväg mot bilfärden hemåt. Egentligen var det alltför bra väder för att åka hem men jag ville hem och pussa lite på min bättre hälft som fått stanna hemma och jobba hela påsken.

rävholmen-1

Utsikt över Rävholmens svarta nybrända gräshed.

rävholmen-2

Från toppen syns våra kryp-in. Vi ÄR kompisar, avståndet till trots…

rävholmen-3

Sydsidan av det magnifika storhuset på Valö. Grattis GKF till finaste klubb-ön alla kategorier.

rävholmen-4

Mellan lördagen och söndagen gick vi över till sommartid, och vilken skillnad!

Det blev cirka 11+15+12 kilometer paddlat. Lite drygt.


Visa rävholmen på en större karta

Ola

Multinjutare med försmak för träning, friluftsliv, mat och bilder.

4 Responses

  1. eriksjos skriver:

    Ja, det ser ju inte alls dumt ut. Nästan så man blir lite paddelsugen :)

  2. Ola skriver:

    Verkligen inte dumt alls. Det får bli mer sådant.

  1. 2013/04/07

    […] under hela februari och mars var jag rejält sugen på att komma ut i skärgården, så även Ola. Men var 17 paddlar vi? Jag kontaktade goda vänner längs kusten och överallt samma svar – […]

Lämna en kommentar...